Saint-Hubert

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Saint-Hubert? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Met behulp van zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij deze pagina doorzoek jij actuele gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Saint-Hubert!

zonnepanelen installateur 6870
 • Lagere energiekost.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieLuxemburg
GemeenteSaint-Hubert
Postcode68700
Gasverbruik21.480 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€164,65

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Saint-Hubert mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek je de spelregels in de gemeente Saint-Hubert. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Saint-Hubert zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Saint-Hubert
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4450), dan profiteer je al van een korting van zo’n €552. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je een passende vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de overproductie. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim honderdduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Saint-Hubert liggen tussen de €5000 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert circa 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €737,50 (tarief mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Saint-Hubert kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119008€3425 – €4300€390
2306011€5300 – €5600€600
3325016€6025 – €6050€725
4384018€6475 – €6600€940
5446020€7000 – €7175€1010
6486023€7675 – €8050€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Saint-Hubert bekijk jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Hubert is 3340 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 12 panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1950 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Saint-Hubert?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-hubert

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Saint-Hubert vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten tref jij binnen enkele minuten een deskundige vakspecialist in de regio. Sommige installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de tarieven. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het genre huis (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Saint-Hubert.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij ook hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (denk aan IEC keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Hubert op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Saint-Hubert
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Hubert een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente