Léglise

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Léglise? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Middels een zonnepanelen-installatie wek je jouw eigen duurzame stroom op. Gezien de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met zonnepanelenvoordeel.be bekijk jij praktische gegevens over zonnepanelen kopen in Léglise!

zonnepanelen installateur 6860
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verantwoorde investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLuxemburg
GemeenteLéglise
Postcode68600
Gasverbruik21.470 kWh
Stroomverbruik kWh3335 kWh
Gemiddelde energierekening€164,50

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Léglise mei 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref je wat de regels zijn in de gemeente Léglise. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Léglise zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Léglise
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een lage rente een krediet kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4440), dan loopt het voordeel al gauw op tot €550. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Léglise liggen tussen de €4400 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in genereert circa 2940 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €735,00 (prijspeil mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Léglise kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118106€3575 – €4325€400
2271012€5175 – €5875€650
3350014€5900 – €6075€875
4386017€6475 – €6750€880
5457019€6900 – €7225€960
6498023€7700 – €8025€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Overigens is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Léglise tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Léglise is 3335 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh moet je rekenen op 7, voor 2800 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De gemiddelde klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Léglise?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-leglise

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Léglise vergelijken? Geholpen door het advies hieronder kies jij binnen enkele minuten een deskundige vakman in jouw omgeving. Verscheidene specialisten hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het soort huis (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Léglise.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: naam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Daardoor is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook op eventuele keurmerken (denk aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Léglise op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Léglise
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Léglise een vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente