Sohier

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Sohier? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Op basis van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door deze website lees jij waardevolle gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Sohier!

zonnepanelen installateur 6920
 • Direct lagere energielasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuxemburg
GemeenteWellin
Postcode69200
Gasverbruik21.140 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€166,16

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Sohier september 2023

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Wellin. Kom je er niet uit? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Wellin kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Sohier
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4860), dan pak je al snel €602. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jenatuurlijk een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sohier variëren tussen de €4600 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in pak ‘m beet 2950 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €737,50 (prijspeil september 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Sohier kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119207€3650 – €4350€400
2309012€5150 – €5900€625
3325016€5975 – €6100€700
4414016€6550 – €6675€920
5439020€6900 – €7275€1010
6517023€7400 – €8050€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Sohier tref je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sohier is 3470 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 12 panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de klanten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Sohier?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sohier

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Sohier vergelijken? Dankzij onderstaande tips zoek je in enkele stappen een uitmuntende aanbieder in je postcodegebied. Het merendeel van de leveranciers beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Detailleer de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Sohier.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn naam, telefoonnummer en het mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Sohier op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Sohier
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Sohier een capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!