Lomprez

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Lomprez? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Via zonnepanelen op het dak wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van onze vergelijker lees je omvangrijke raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Lomprez!

zonnepanelen installateur 6924
 • Lagere energierekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLuxemburg
GemeenteWellin
Postcode69240
Gasverbruik21.170 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€166,62

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Lomprez september 2023

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Wellin. Kom je er niet uit? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Wellin zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Lomprez
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4890), dan pak je al snel €606. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat wel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Lomprez variëren tussen de €4000 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert zo’n 2980 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €745,00 (tarieven september 2023). Via goedkope zonnepanelen in Lomprez bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117808€3700 – €4225€390
2277011€5175 – €5900€575
3342014€5900 – €6250€700
4385018€6300 – €6625€910
5430020€6900 – €7275€1010
6482021€7475 – €8100€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Lomprez bekijk je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lomprez bedraagt 3485 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 panelen van 295 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 3000 kWh gaat het om 12, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Lomprez?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lomprez

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Lomprez vergelijken? Met behulp van het advies hieronder vergelijk je snel en eenvoudig een erkende leverancier in de buurt. Verscheidene bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer duidelijk het huis. Het genre woning (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Lomprez.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (denk aan TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lomprez op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Lomprez
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Lomprez een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!