Halma

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Halma? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Met behulp van zonnepanelen op je woning wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van zonnepanelenvoordeel.be bekijk jij actuele adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Halma!

zonnepanelen installateur 6922
 • Minder betalen voor stroom.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Lange levensduur.

ProvincieLuxemburg
GemeenteWellin
Postcode69220
Gasverbruik21.160 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€166,47

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Halma juli 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Wellin. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Wellin zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Halma
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4880), dan profiteer je al van een korting van zo’n €605. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Halma liggen tussen om en nabij de €5200 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 2970 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €742,50 (prijspeil juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Halma is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119407€3400 – €4500€440
2289013€5250 – €5625€650
3327014€6075 – €6250€775
4389016€6450 – €6850€900
5435020€7075 – €7125€1020
6487021€7475 – €8000€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Halma tref jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Halma is 3480 kWh. Dit staat voor grofweg 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3925 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde mensen installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Halma?

Puur voor zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-halma

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Halma vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs vergelijk jij snel en eenvoudig een uitmuntende installateur in de buurt. Tal van specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. Het type woning (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Halma.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de omgeving. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar check ook op de benodigde certificaten (je kunt denken aan CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Halma op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Halma
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Halma een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!