Acosse

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Acosse? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van onze tool doorzoek jij uitgebreide informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Acosse!

zonnepanelen installateur 4219
 • Snelle terugverdientijd.
 • Groene investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuik
GemeenteWasseiges
Postcode42190
Gasverbruik21.880 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€170,82

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Acosse mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In een aantal gemeenten vind je interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Wasseiges. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Wasseiges zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Acosse
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4850), dan pak je al snel €601. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je natuurlijk een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Acosse liggen tussen de €4600 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert pakweg 2760 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €690,00 (kosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Acosse is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118908€3625 – €4400€440
2277012€5150 – €5800€650
3327014€5900 – €6025€800
4384017€6400 – €6750€910
5464019€7025 – €7125€970
6489022€7450 – €8175€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Acosse lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Acosse bedraagt 3540 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 panelen van 300 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1975 kWh gaan we uit van 8, voor 2800 kWh gaat het om 12, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Acosse?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-acosse

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Acosse vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt tref je moeiteloos een uitmuntende vakman in jouw eigen buurt. Een aantal bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer duidelijk het huis. Het genre huis (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Acosse.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en e-mailadres. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen volgen er offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Acosse op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Acosse
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Acosse een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!