Meeffe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Meeffe? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van de nieuwste zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van onze vergelijker lees jij actuele info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Meeffe!

zonnepanelen installateur 4219
 • Structureel lagere energiekost.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuik
GemeenteWasseiges
Postcode42190
Gasverbruik21.900 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€171,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Meeffe februari 2024

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Wasseiges. Kan je hier niets over vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Wasseiges zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Meeffe
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4870), dan pak je al snel €604. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie krijg je een soort vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Meeffe zitten vaak tussen de €4400 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa zo’n 2780 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €695,00 (prijs februari 2024). Met goedkope zonnepanelen in Meeffe is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117807€3450 – €4375€380
2271013€5025 – €5700€500
3327016€6100 – €6150€750
4394016€6425 – €6775€920
5436020€6950 – €7275€980
6510021€7575 – €8175€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Meeffe achterhaal je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Meeffe bedraagt 3550 kWh. Dit staat voor om en nabij 12 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2900 kWh moet je rekenen op 12, en voor 4000 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Meeffe?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-meeffe

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Meeffe vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten heb jij zonder problemen een erkende leverancier in jouw omgeving. De meeste specialisten beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de kosten. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Meeffe.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Zo weten wij hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar let ook op de benodigde certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere organisaties die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Meeffe op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Meeffe
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Meeffe een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!