Tintigny

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Tintigny? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Via de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van deze website ontdek jij actuele details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Tintigny!

zonnepanelen installateur 6730
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuxemburg
GemeenteTintigny
Postcode67300
Gasverbruik21.320 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€168,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Tintigny juli 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Tintigny. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Tintigny zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Tintigny
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€5040), dan loopt het voordeel al gauw op tot €625. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Tintigny komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of Vandebron betaal je al snel €697,50 (tarief juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Tintigny bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118306€3675 – €4300€380
2297012€5125 – €5775€625
3322014€6025 – €6075€825
4385018€6450 – €6725€930
5435019€6900 – €7300€990
6501021€7475 – €7950€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Tintigny tref je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tintigny bedraagt 3560 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1875 kWh moet je rekenen op 7, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste mensen maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Tintigny?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tintigny

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Tintigny vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs vind jij in een zeer korte periode een professionele vakman in de regio. Verschillende bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer het type huis. Het soort huis (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft dan actueel zonnepanelen advies in Tintigny.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: naam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van experts die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tintigny op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Tintigny
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Tintigny een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente