Ruette

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Ruette? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Door o.a. dalende prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met zonnepanelenvoordeel.be bekijk jij waardevolle tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Ruette!

zonnepanelen installateur 6760
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLuxemburg
GemeenteVirton
Postcode67600
Gasverbruik20.290 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€159,80

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Ruette juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Virton. Kom je er niet uit? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Virton zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Ruette
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4760), dan is het voordeel al snel €590. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim vele tienduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ruette variëren tussen de €4500 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op plusminus 2920 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €730,00 (onkosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Ruette bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118706€3500 – €4450€390
2295012€5250 – €5675€525
3353016€5925 – €6275€825
4403017€6425 – €6625€930
5436020€6925 – €7250€1030
6519021€7550 – €7900€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Ruette ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ruette bedraagt 3345 kWh. Dit staat voor omstreeks 12 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Veel bewoners kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ruette?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ruette

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Ruette vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs zoek jij vandaag nog een goede leverancier in jouw streek. Veel specialisten hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het soort woning (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Ruette.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit de regio. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar check ook certificaten en keurmerken (zoals ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ruette op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Ruette
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Ruette een capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!