Latour

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Latour? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij deze pagina ontdek je veelzijdige raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Latour!

zonnepanelen installateur 6761
 • Makkelijk geld besparen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteVirton
Postcode67610
Gasverbruik20.300 kWh
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€159,96

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Latour juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Virton. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Virton zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Latour
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4770), dan is het voordeel al snel €591. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je een passende vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Latour liggen tussen om en nabij de €4000 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor grofweg 2930 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of Nuon betaal je al snel €732,50 (vergoeding juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Latour kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117606€3500 – €4200€420
2291013€5225 – €5900€550
3323016€6025 – €6100€825
4403018€6350 – €6775€950
5446020€6950 – €7200€990
6509023€7500 – €8125€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Latour tref jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Latour is 3350 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1825 kWh moet je rekenen op 8, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3900 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle mensen bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Latour?

Voor de installatie van panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-latour

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Latour vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt vind je in korte tijd een erkende aanbieder in je woonplaats. Een aantal specialisten hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Detailleer het soort woning. Het type dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Latour.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit uw regio. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (denk aan IEC keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Latour op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Latour
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Latour een aanvullend distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!