Saint-Mard

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Saint-Mard? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Dankzij dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via onze vergelijker ontdek je handige raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Saint-Mard!

zonnepanelen installateur 6762
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Lange levensduur.

ProvincieLuxemburg
GemeenteVirton
Postcode67620
Gasverbruik20.310 kWh
Stroomverbruik kWh3355 kWh
Gemiddelde energierekening€160,11

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Saint-Mard september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Virton. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Virton zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Saint-Mard
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4780), dan loopt het voordeel al gauw op tot €593. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jeeen gepaste vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Saint-Mard fluctueren tussen de €4800 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert circa 2940 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €735,00 (onkosten september 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Saint-Mard kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117907€3675 – €4225€410
2305012€5100 – €5850€575
3360015€6100 – €6125€725
4407018€6300 – €6600€910
5443020€6950 – €7200€1030
6502022€7700 – €7975€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Saint-Mard achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Mard bedraagt 3355 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3900 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De gemiddelde bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Saint-Mard?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-mard

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Saint-Mard vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs vergelijk je in een zeer korte periode een betrouwbare monteur in de buurt. Tal van monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Definieer expliciet jouw woning. Het type dak (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Kies daarna een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Saint-Mard.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft achternaam, voornaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met certificering (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Mard op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Saint-Mard
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Mard een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!