Bleid

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Bleid? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van deze website bekijk jij veelzijdige toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Bleid!

zonnepanelen installateur 6760
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuxemburg
GemeenteVirton
Postcode67600
Gasverbruik20.270 kWh
Stroomverbruik kWh3335 kWh
Gemiddelde energierekening€159,50

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Bleid september 2023

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Virton. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Virton zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Bleid
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten erg goedkoop een lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4740), dan is het voordeel al snel €588. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Bleid liggen tussen om en nabij de €4700 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in pakweg 2900 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €725,00 (prijspeil september 2023). Met goedkope zonnepanelen in Bleid kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118306€3600 – €4400€410
2289011€5200 – €5675€650
3348016€5950 – €6150€750
4397017€6475 – €6800€910
5462019€7100 – €7275€990
6487022€7600 – €8050€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Bleid ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bleid bedraagt 3335 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 3900 kWh zijn dat 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De gemiddelde mensen bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Bleid?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bleid

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Bleid vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten heb je in enkele stappen een deskundige installateur in de regio. Tal van adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf de aard van het huis. Het type woning (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Bleid.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Daardoor komen we erachter hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Daaropvolgend versturen ze de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van experts uit de regio. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar kijk goed naar certificering (bijv. CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bleid op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Bleid
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bleid een forfaitaire vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!