Vaux-Sur-Sûre

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Vaux-Sur-Sûre? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf schone energie op. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels onze vergelijker tref je waardevolle details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Vaux-Sur-Sûre!

zonnepanelen installateur 6640
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zet het milieu op 1.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuxemburg
GemeenteVaux-Sur-Sûre
Postcode66400
Gasverbruik21.230 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€167,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Vaux-Sur-Sûre mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Vaux-Sur-Sûre. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Vaux-Sur-Sûre is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Vaux-Sur-Sûre
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4950), dan is jouw winst al gauw €614. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Vaux-Sur-Sûre liggen tussen de €5000 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen wekt op grofweg 2700 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €675,00 (kosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Vaux-Sur-Sûre kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119406€3575 – €4275€380
2276012€5100 – €5725€650
3326015€6100 – €6250€725
4417018€6525 – €6725€900
5466019€6950 – €7175€970
6488021€7625 – €8000€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Vaux-Sur-Sûre zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vaux-Sur-Sûre bedraagt 3515 kWh. Dit staat voor plusminus 12 panelen van 315 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh gaat het om 11, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Vaux-Sur-Sûre?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vaux-sur-sure

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Vaux-Sur-Sûre vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan tref jij snel en eenvoudig een uitmuntende leverancier in je postcodegebied. Verscheidene monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de prijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer expliciet het huis. Het genre huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Vaux-Sur-Sûre.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en e-mailadres. Zo weten we hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vaux-Sur-Sûre op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Vaux-Sur-Sûre
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Vaux-Sur-Sûre verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente