Vaux-Lez-Rosières

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Vaux-Lez-Rosières? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Via zonnepanelenvoordeel.be tref je accurate info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Vaux-Lez-Rosières!

zonnepanelen installateur 6640
 • Snelle terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLuxemburg
GemeenteVaux-Sur-Sûre
Postcode66400
Gasverbruik23.790 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€175,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Vaux-Lez-Rosières juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Vaux-Sur-Sûre. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Vaux-Sur-Sûre kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Vaux-Lez-Rosières
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens heel voordelig een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5010), dan profiteer je al van een korting van zo’n €621. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Vaux-Lez-Rosières komen doorgaans uit tussen de €4200 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert pak ‘m beet 2830 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €707,50 (tarieven juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Vaux-Lez-Rosières kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117008€3700 – €4275€410
2271013€5250 – €5875€550
3335014€6075 – €6100€850
4420018€6500 – €6825€950
5459020€6950 – €7200€960
6507021€7400 – €8050€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Vaux-Lez-Rosières check je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vaux-Lez-Rosières is 3395 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1850 kWh moet je rekenen op 8, voor 2800 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De doorsnee bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Vaux-Lez-Rosières?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vaux-lez-rosieres

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Vaux-Lez-Rosières vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt vergelijk jij moeiteloos een erkende monteur in jouw eigen buurt. Een aantal aanbieders beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het soort woning (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Vaux-Lez-Rosières.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook relevante keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vaux-Lez-Rosières op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Vaux-Lez-Rosières
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Vaux-Lez-Rosières aanvullend capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!