Nives

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Nives? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Met behulp van zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze website vind je handige toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Nives!

zonnepanelen installateur 6640
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuxemburg
GemeenteVaux-Sur-Sûre
Postcode66400
Gasverbruik23.770 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€175,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Nives september 2023

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Vaux-Sur-Sûre. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Vaux-Sur-Sûre bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Nives
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten met een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4990), dan loopt het voordeel al gauw op tot €619. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een passende vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno september 2023. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Nives liggen tussen om en nabij de €4000 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert om en nabij 2810 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie of Nuon betaal je daarvoor zo’n €702,50 (prijspeil september 2023). Op basis van goedkope zonnepanelen in Nives is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119306€3600 – €4400€440
2270011€5250 – €5725€600
3327016€6100 – €6200€700
4404018€6525 – €6600€930
5470020€7100 – €7125€1010
6515021€7625 – €8025€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Nives lees jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nives is 3385 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 12 panelen van 325 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2800 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De meeste investeerders bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Nives?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nives

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Nives vergelijken? Met behulp van het advies hieronder zoek jij snel en eenvoudig een goede monteur in je postcodegebied. Een aantal specialisten hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de prijs. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer het type huis. De huis-categorie (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Nives.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar check ook relevante keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Nives op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Nives
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Nives een aanvullend distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!