Juseret

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Juseret? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van onze tool lees je actuele raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Juseret!

zonnepanelen installateur 6642
 • Lagere energielasten.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuxemburg
GemeenteVaux-Sur-Sûre
Postcode66420
Gasverbruik23.800 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€175,67

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Juseret juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Vaux-Sur-Sûre. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Vaux-Sur-Sûre zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Juseret
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€5020), dan loopt het voordeel al gauw op tot €622. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit overschot. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Juseret fluctueren tussen de €4200 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in zo’n 2840 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €710,00 (onkosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Juseret bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117406€3450 – €4500€400
2279012€5150 – €5825€675
3345016€5975 – €6125€875
4387017€6375 – €6650€910
5447019€7075 – €7200€1000
6494021€7625 – €8175€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Juseret ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Juseret is 3400 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 10 panelen van 285 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Juseret?

Voor panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-juseret

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Juseret vergelijken? Door het advies hieronder vergelijk je snel en eenvoudig een deskundige installateur in je postcodegebied. Diverse installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de prijzen. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het type huis (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Juseret.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens verstrekken zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar certificering (bijv. IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Juseret op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Juseret
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Juseret een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!