Morhet

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Morhet? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je handige info over zonnepanelen kopen in Morhet!

zonnepanelen installateur 6640
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLuxemburg
GemeenteVaux-Sur-Sûre
Postcode66400
Gasverbruik23.760 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€175,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Morhet oktober 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Vaux-Sur-Sûre. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Vaux-Sur-Sûre kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Middels de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Morhet
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4980), dan loopt het voordeel al gauw op tot €617. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je natuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno oktober 2023. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Morhet variëren tussen de €5400 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor ongeveer 2800 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €700,00 (tarief oktober 2023). Met goedkope zonnepanelen in Morhet is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117406€3700 – €4375€390
2288011€5175 – €5600€650
3326016€6100 – €6025€700
4383017€6500 – €6750€900
5463019€7025 – €7225€1030
6487021€7675 – €8025€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Morhet achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Morhet bedraagt 3380 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 10 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1825 kWh moet je rekenen op 7, voor 2800 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Morhet?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-morhet

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Morhet vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt zoek jij in korte tijd een betrouwbare vakspecialist in je postcodegebied. Sommige leveranciers hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de prijzen. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het type huis (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Morhet.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn naam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (zoals RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere organisaties die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Morhet op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Morhet
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Morhet een capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomEen bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!