Sibret

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Sibret? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met deze pagina tref je bruikbare gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Sibret!

zonnepanelen installateur 6640
 • Lagere energielasten.
 • Duurzame investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Lange levensduur.

ProvincieLuxemburg
GemeenteVaux-Sur-Sûre
Postcode66400
Gasverbruik23.780 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€175,36

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sibret juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij de spelregels in de gemeente Vaux-Sur-Sûre. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Vaux-Sur-Sûre kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Sibret
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€5000), dan loopt het voordeel al gauw op tot €620. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Sibret liggen tussen de €4800 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen wekt op zo’n 2820 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €705,00 (vergoeding juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Sibret kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119706€3500 – €4325€380
2275013€5175 – €5725€650
3321016€6075 – €6275€875
4418018€6550 – €6625€880
5435019€7025 – €7300€980
6503023€7600 – €8025€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Sibret tref je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sibret bedraagt 3390 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 10 panelen van 290 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Bijna alle woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Sibret?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sibret

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Sibret vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten tref je in enkele stappen een deskundige installateur in je woonplaats. Verscheidene bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. Het genre huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist biedt zo interessant zonnepanelen advies in Sibret.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het duidelijk hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Nadien verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sibret op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Sibret
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Sibret aanvullend capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!