Basse-Bodeux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Basse-Bodeux? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Middels zonnepanelen bij je huis kan je zelf stroom opwekken. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. deze pagina bekijk jij praktische raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Basse-Bodeux!

zonnepanelen installateur 4983
 • Snelle terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuik
GemeenteTrois-Ponts
Postcode49830
Gasverbruik20.260 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€163,84

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Basse-Bodeux juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Trois-Ponts. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Trois-Ponts zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Basse-Bodeux
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4980), dan pak je al snel €617. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een redelijke vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Basse-Bodeux fluctueren tussen de €4200 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen wekt op circa 3090 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €772,50 (tarieven juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Basse-Bodeux kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119406€3450 – €4225€430
2281013€5000 – €5650€650
3343015€6050 – €6100€875
4417016€6525 – €6675€880
5465020€7000 – €7200€1020
6510021€7475 – €8125€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Basse-Bodeux zie je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Basse-Bodeux bedraagt 3530 kWh. Dit staat voor rond de 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1850 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 4000 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde huizenbezitters verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede zijn er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Basse-Bodeux?

Voor het leggen van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-basse-bodeux

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Basse-Bodeux vergelijken? Dankzij het advies hieronder zoek jij zonder problemen een professionele vakspecialist in jouw streek. Veel leveranciers hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de aard van de woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Basse-Bodeux.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (zoals ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Basse-Bodeux op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Basse-Bodeux
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Basse-Bodeux een forfaitaire vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!