Neufvilles

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Neufvilles? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Geholpen door zonnepanelen bij je huis wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. deze pagina vind jij bruikbare aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Neufvilles!

zonnepanelen installateur 7063
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Duurzame investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSoignies
Postcode70630
Gasverbruik21.150 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€168,56

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Neufvilles maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Soignies. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Soignies zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Neufvilles
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren heel voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4620), dan profiteer je al van een korting van zo’n €573. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Neufvilles komen doorgaans uit tussen de €5100 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in genereert ongeveer 3060 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €765,00 (prijspeil maart 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Neufvilles kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120706€3525 – €4475€390
2310011€5050 – €5800€525
3339015€5950 – €6075€700
4407017€6425 – €6600€910
5451020€7025 – €7300€960
6495021€7450 – €7850€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Neufvilles achterhaal je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neufvilles is 3575 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 10 panelen van 325 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1875 kWh zijn dat er circa 8, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de mensen bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Neufvilles?

Tijdens de montage van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-neufvilles

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Neufvilles vergelijken? Door middel van onze stappenplan tref jij snel en eenvoudig een deskundige specialist in jouw streek. Sommige installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het soort woning (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Neufvilles.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het mailadres. Zo komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar check ook op relevante keurmerken (zoals IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Neufvilles op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Neufvilles
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Neufvilles een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!