Chaussée-Notre-Dame-Louvignies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Chaussée-Notre-Dame-Louvignies? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Geholpen door zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Wegens de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van deze pagina tref je samengestelde details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Chaussée-Notre-Dame-Louvignies!

zonnepanelen installateur 7063
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSoignies
Postcode70630
Gasverbruik21.140 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€168,41

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Chaussée-Notre-Dame-Louvignies maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je wat de regels zijn in de gemeente Soignies. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Soignies zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Chaussée-Notre-Dame-Louvignies
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Deze groene leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4610), dan is het belastingvoordeel al gauw €571. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een redelijke vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Chaussée-Notre-Dame-Louvignies schommelen tussen de €5300 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa om en nabij 3050 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €762,50 (tarief maart 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Chaussée-Notre-Dame-Louvignies kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117607€3500 – €4450€400
2276011€5300 – €5875€675
3331015€6075 – €6275€825
4405018€6325 – €6600€880
5454020€7025 – €7150€1030
6480023€7625 – €7825€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Chaussée-Notre-Dame-Louvignies ontdek jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Chaussée-Notre-Dame-Louvignies is 3570 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh gaat het om 7, voor 2800 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de mensen installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Chaussée-Notre-Dame-Louvignies?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-chaussee-notre-dame-louvignies

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Chaussée-Notre-Dame-Louvignies vergelijken? Met onze stappenplan vind je vandaag nog een deskundige monteur in je postcodegebied. De meeste aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de aard van het huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Chaussée-Notre-Dame-Louvignies.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Dan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien versturen ze de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name clubhuizen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Chaussée-Notre-Dame-Louvignies op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Chaussée-Notre-Dame-Louvignies
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Chaussée-Notre-Dame-Louvignies aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!