Horrues

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Horrues? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Op basis van zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. onze vergelijker bekijk jij praktische info aangaande zonnepanelen kopen in Horrues!

zonnepanelen installateur 7060
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet het milieu op 1.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSoignies
Postcode70600
Gasverbruik21.100 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€167,79

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Horrues maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Soignies. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Soignies is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Horrues
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een groene lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4570), dan bedraagt het voordeel al snel €567. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Horrues liggen tussen om en nabij de €4000 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 3010 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €752,50 (prijs maart 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Horrues kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120307€3525 – €4475€380
2302013€5100 – €5725€600
3327015€5975 – €6075€875
4384016€6300 – €6675€890
5442020€7000 – €7125€980
6512022€7575 – €8050€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Horrues tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Horrues bedraagt 3550 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1900 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 4000 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Bijna alle consumenten kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Horrues?

Voor panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-horrues

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Horrues vergelijken? Met onze stappenplan kies je snel en eenvoudig een professionele vakspecialist in de regio. Tal van installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het type dak (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Horrues.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om naam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Als laatste zenden zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van installateurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Horrues op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Horrues
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Horrues een vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!