Naast

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Naast? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van onze vergelijker check je uitgebreide adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Naast!

zonnepanelen installateur 7062
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor een beter milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSoignies
Postcode70620
Gasverbruik21.130 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€168,25

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Naast juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Soignies. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Soignies zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Naast
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4600), dan is het voordeel al snel €570. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Naast liggen tussen om en nabij de €4400 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen staat voor grofweg 3040 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta of NLE staat dit al gauw gelijk aan €760,00 (vergoeding juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Naast bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118408€3425 – €4400€390
2301011€5250 – €5625€500
3350015€6100 – €6025€700
4405017€6525 – €6800€940
5470020€6975 – €7300€1030
6513022€7675 – €8100€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Naast check je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Naast bedraagt 3565 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 2900 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed zijn er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Naast?

Puur voor PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-naast

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Naast vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt vind je binnen enkele minuten een deskundige monteur in je woonplaats. De meeste leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de aard van het huis. Het genre woning (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf biedt zo interessant zonnepanelen advies in Naast.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Daardoor weten wij hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere ondernemingen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Naast op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Naast
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Naast aanvullend capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!