Thieusies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Thieusies? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. D.m.v. het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van onze tool lees je toepasbare informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Thieusies!

zonnepanelen installateur 7061
 • Snelle terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieHenegouwen
GemeenteSoignies
Postcode70610
Gasverbruik21.120 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€168,10

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Thieusies maart 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be lees jij wat de regels zijn in de gemeente Soignies. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Soignies zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Thieusies
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4590), dan pak je al snel €569. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Thieusies komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 3030 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta of NLE staat dit al gauw gelijk aan €757,50 (tarief maart 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Thieusies is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119207€3575 – €4375€380
2294013€5000 – €5725€550
3339015€5950 – €6200€850
4416017€6525 – €6650€940
5470019€6975 – €7175€980
6508022€7625 – €7975€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Thieusies zie je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Thieusies is 3560 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3925 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de consumenten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Thieusies?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-thieusies

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Thieusies vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten tref je zonder problemen een uitmuntende installateur in je woonplaats. Een aantal leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer duidelijk de woning. Het genre woning (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Thieusies.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om naam, tel. nr. en het mailadres. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Thieusies op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Thieusies
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Thieusies aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!