Crombach

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Crombach? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Door zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door de zonnepanelen-vergelijker tref jij accurate info aangaande zonnepanelen kopen in Crombach!

zonnepanelen installateur 4784
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuik
GemeenteSankt-Vith
Postcode47840
Gasverbruik23.840 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€174,03

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Crombach juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Sankt-Vith. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Sankt-Vith kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Crombach
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4560), dan pak je al snel €565. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Crombach zitten vaak tussen de €4000 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert zo’n 3080 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €770,00 (prijs juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Crombach bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119406€3425 – €4425€390
2282011€5175 – €5700€625
3332016€6100 – €6025€825
4406016€6400 – €6775€880
5461020€6900 – €7225€970
6492021€7425 – €7875€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Crombach achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Crombach bedraagt 3320 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 12 panelen van 290 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Crombach?

Voor het laten leggen van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-crombach

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Crombach vergelijken? Op basis van het advies hieronder heb jij in enkele stappen een uitmuntende vakspecialist in je woonplaats. Diverse leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het genre huis (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Crombach.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om je voor- en achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week volgen er offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook op certificaten en keurmerken (zoals Recyclage, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Crombach op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Crombach
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Crombach een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!