Dampicourt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Dampicourt? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van zonnepanelen gericht op het zuiden wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. dalende prijzen, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door onze tool ontdek jij toepasbare aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Dampicourt!

zonnepanelen installateur 6767
 • Lagere energierekening.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieLuxemburg
GemeenteRouvroy
Postcode67670
Gasverbruik20.320 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€160,27

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Dampicourt juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Rouvroy. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Rouvroy bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Dampicourt
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4790), dan bedraagt het voordeel al snel €594. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Dampicourt fluctueren tussen de €5200 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op pak ‘m beet 2950 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €737,50 (prijspeil juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Dampicourt kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117606€3425 – €4250€400
2280013€5050 – €5625€500
3329014€5925 – €6150€775
4391017€6500 – €6825€940
5462020€6975 – €7125€1030
6490022€7575 – €7825€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Dampicourt check je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dampicourt bedraagt 3360 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee mensen prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Dampicourt?

Puur voor panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-dampicourt

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Dampicourt vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten kies jij snel en eenvoudig een professionele vakman in jouw eigen buurt. Sommige monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Definieer expliciet het huis. Het type dak (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Dampicourt.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (denk aan VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dampicourt op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Dampicourt
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Dampicourt een distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!