Lamorteau

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Lamorteau? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Via het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met deze pagina tref je praktische gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Lamorteau!

zonnepanelen installateur 6767
 • Minder betalen voor stroom.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuxemburg
GemeenteRouvroy
Postcode67670
Gasverbruik20.340 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€160,58

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lamorteau juli 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Verscheidene gemeenten werken met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Rouvroy. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Rouvroy zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Lamorteau
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4810), dan loopt het voordeel al gauw op tot €596. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al 500.000huizen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Lamorteau liggen tussen om en nabij de €5400 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €742,50 (onkosten juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Lamorteau kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118608€3425 – €4400€420
2304011€5150 – €5675€650
3349016€6025 – €6125€800
4405017€6550 – €6675€950
5461020€7000 – €7300€1020
6486021€7550 – €7850€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Lamorteau check jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lamorteau bedraagt 3370 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1850 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3875 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle woningbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Lamorteau?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lamorteau

Plaatsen in de omgeving:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Lamorteau vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt vergelijk je zonder problemen een uitmuntende installateur in de buurt. Diverse bedrijven hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de aard van het huis. Het genre woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Lamorteau.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar let ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Lamorteau op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Lamorteau
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Lamorteau een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!