Torgny

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Torgny? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Op basis van innovatieve zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door dalende prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van deze website check je actuele aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Torgny!

zonnepanelen installateur 6767
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLuxemburg
GemeenteRouvroy
Postcode67670
Gasverbruik20.350 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€160,73

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Torgny september 2023

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be check jij de spelregels in de gemeente Rouvroy. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Rouvroy kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Torgny
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet. Deze groene leningen waardoor consumenten met een lage rente een krediet kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4820), dan profiteer je al van een korting van zo’n €598. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil krijg je een gepaste vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De plannen zijn om dit te veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Torgny schommelen tussen de €4000 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2980 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €745,00 (vergoeding september 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Torgny bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117006€3400 – €4225€400
2291011€5275 – €5650€625
3335014€6050 – €6275€750
4387016€6525 – €6800€880
5459019€6975 – €7225€990
6484021€7425 – €7825€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Torgny vind je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Torgny is 3375 kWh. Dit staat voor grofweg 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1850 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Torgny?

Voor het leggen van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-torgny

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Torgny vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt heb jij moeiteloos een deskundige monteur in de buurt. Verscheidene adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de tarieven. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf expliciet jouw woning. Het soort woning (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Torgny.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn naam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Nadien verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar let ook op relevante keurmerken (denk aan CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name stadions die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Torgny op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Torgny
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Torgny een capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!