Harnoncourt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Harnoncourt? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Dankzij krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij samengestelde toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Harnoncourt!

zonnepanelen installateur 6767
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteRouvroy
Postcode67670
Gasverbruik20.330 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€160,42

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Harnoncourt juli 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Rouvroy. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Rouvroy kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Harnoncourt
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4800), dan is het voordeel al snel €595. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Er is wel verandering op komst: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Harnoncourt variëren tussen de €5400 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in grofweg 2960 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en Qurrent betaal je hiervoor wel €740,00 (prijs juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Harnoncourt bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118007€3550 – €4225€440
2288012€5175 – €5875€675
3322016€6100 – €6100€875
4396018€6450 – €6600€900
5469020€6950 – €7300€1010
6490023€7550 – €8100€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Harnoncourt ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Harnoncourt bedraagt 3365 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3975 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle mensen prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Harnoncourt?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-harnoncourt

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Harnoncourt vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt vergelijk je in enkele stappen een goede leverancier in je woonplaats. De meeste installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Harnoncourt.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar let ook op de benodigde certificaten (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Harnoncourt op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Harnoncourt
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Harnoncourt een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!