Rumbeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Rumbeke? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door de zonnepanelen-vergelijker tref je veelzijdige tips over zonnepanelen kopen in Rumbeke!

zonnepanelen installateur 8800
 • Minder betalen voor stroom.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • BTW terugvragen.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteRoeselare
Postcode88000
Gasverbruik23.110 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€176,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Rumbeke december 2023

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Roeselare. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Roeselare zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Rumbeke
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet. Deze groene leningen waardoor consumenten extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4580), dan is het voordeel al snel €568. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Rumbeke zitten vaak tussen de €4600 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op circa 2870 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €717,50 (kosten december 2023). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Rumbeke kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118808€3575 – €4350€380
2296011€5200 – €5825€500
3339015€6100 – €6125€750
4416018€6325 – €6625€890
5461019€7000 – €7300€970
6510022€7450 – €8000€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Rumbeke vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rumbeke is 3555 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 11 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De doorsnee huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Rumbeke?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-rumbeke

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Rumbeke vergelijken? Door tips van onze adviseurs vergelijk jij moeiteloos een deskundige expert in jouw omgeving. Verscheidene aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist biedt zo goedzonnepanelen advies in Rumbeke.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om naam, het 06-nummer, en het mailadres. Zo komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om de benodigde certificaten (zoals VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rumbeke op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Rumbeke
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Rumbeke aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Belgen met een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!