Sint-Eloois-Vijve

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Sint-Eloois-Vijve? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van krachtige zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via deze pagina doorzoek je bruikbare raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Sint-Eloois-Vijve!

zonnepanelen installateur 8793
 • Minder betalen voor stroom.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Diverse erkende installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWaregem
Postcode87930
Gasverbruik23.080 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€175,82

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sint-Eloois-Vijve juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Waregem. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Waregem kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Sint-Eloois-Vijve
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een speciale lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4550), dan bedraagt het voordeel al snel €564. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Sint-Eloois-Vijve schommelen tussen de €4100 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in om en nabij 2840 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €710,00 (onkosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Sint-Eloois-Vijve is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118508€3675 – €4250€420
2271012€5300 – €5850€600
3360015€6075 – €6150€850
4380017€6400 – €6600€950
5447019€6900 – €7250€960
6519023€7525 – €8000€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Sint-Eloois-Vijve zie je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Eloois-Vijve bedraagt 3540 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3950 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de bewoners installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Sint-Eloois-Vijve?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-eloois-vijve

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Sint-Eloois-Vijve vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt vergelijk je in enkele stappen een erkende aanbieder in je postcodegebied. Verschillende monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. Het soort huis (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Sint-Eloois-Vijve.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Als laatste verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om de benodigde certificaten (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Eloois-Vijve op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Sint-Eloois-Vijve
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Eloois-Vijve een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!