Zwevezele

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Zwevezele? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens dalende kosten, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van deze pagina vind jij bruikbare adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Zwevezele!

zonnepanelen installateur 8750
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWingene
Postcode87500
Gasverbruik23.050 kWh
Stroomverbruik kWh3525 kWh
Gemiddelde energierekening€175,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Zwevezele juni 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Wingene. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Wingene kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Zwevezele
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4520), dan loopt het voordeel al gauw op tot €560. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Zwevezele schommelen tussen de €5100 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa ongeveer 2810 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Nuon betaal je hiervoor wel €702,50 (prijspeil juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Zwevezele kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117508€3475 – €4500€410
2286011€5100 – €5675€650
3346016€5900 – €6175€700
4409017€6375 – €6850€950
5448020€7050 – €7150€980
6505022€7625 – €8200€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Zwevezele achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zwevezele is 3525 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De gemiddelde investeerders installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Zwevezele?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zwevezele

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Zwevezele vergelijken? Via de uitleg die hierna komt kies jij in een zeer korte periode een betrouwbare installateur in jouw eigen buurt. Sommige bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Detailleer de eigenschappen van de woning. De huis-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Zwevezele.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om naam, telefoonnummer en het mailadres. Zo weten we hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (bijv. Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Zwevezele op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Zwevezele
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Zwevezele een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!