Beveren

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Beveren? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Met zonnepanelen gericht op het zuiden wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via onze tool ontdek je praktische info die helpen bij zonnepanelen kopen in Beveren!

zonnepanelen installateur 8791
 • Minder betalen voor stroom.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWaregem
Postcode87910
Gasverbruik23.060 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€175,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Beveren juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Waregem. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Waregem is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Beveren
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4530), dan profiteer je al van een korting van zo’n €562. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Er is wel verandering op komst: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Beveren liggen tussen om en nabij de €4400 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 2820 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en/of Powerpeers betaal je al snel €705,00 (onkosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Beveren kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119807€3600 – €4275€420
2300013€5175 – €5850€600
3348014€6100 – €6275€875
4393016€6525 – €6725€890
5441019€6950 – €7225€980
6488023€7575 – €8075€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Beveren achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beveren bedraagt 3530 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Beveren?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beveren

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Beveren vergelijken? Via onderstaande tips vind je snel en eenvoudig een professionele expert in de buurt. Verscheidene adviseurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het type dak (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Beveren.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Vandaar is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de laagste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Beveren op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Beveren
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Beveren een vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!