Desselgem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Desselgem? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Aan de hand van zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van onze website check jij handige toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Desselgem!

zonnepanelen installateur 8792
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWaregem
Postcode87920
Gasverbruik23.070 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€175,66

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Desselgem september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Waregem. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Waregem zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Desselgem
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4540), dan is het voordeel al snel €563. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je een soort vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit gaat wel veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim vele tienduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Desselgem liggen tussen de €4700 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in ongeveer 2830 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €707,50 (vergoeding september 2023). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Desselgem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117108€3475 – €4300€380
2284011€5175 – €5600€500
3334014€5900 – €6150€800
4419018€6475 – €6600€940
5439020€7075 – €7150€970
6493021€7450 – €7900€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Desselgem achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Desselgem bedraagt 3535 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2925 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de consumenten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Desselgem?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-desselgem

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Desselgem vergelijken? Dankzij onderstaande tips heb jij vandaag nog een betrouwbare aanbieder in je postcodegebied. Het merendeel van de aanbieders beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer expliciet jouw woning. Het genre dak (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Desselgem.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (bijv. VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Desselgem op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Desselgem
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Desselgem een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!