Poppel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Poppel? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van deze website tref jij samengestelde gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Poppel!

zonnepanelen installateur 2382
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieAntwerpen
GemeenteRavels
Postcode23820
Gasverbruik23.150 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€172,40

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Poppel mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Ravels. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Ravels kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Poppel
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4370), dan pak je al snel €542. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de overproductie. Er is wel verandering op komst: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Poppel komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert grofweg 2900 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €725,00 (onkosten mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Poppel kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120807€3550 – €4225€440
2286012€5175 – €5750€500
3321014€5950 – €6175€850
4394016€6350 – €6850€880
5443019€7075 – €7200€980
6486023€7675 – €7875€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Poppel ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Poppel bedraagt 3375 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Poppel?

Voor de installatie van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-poppel

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Poppel vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten kies jij in korte tijd een goede monteur in jouw eigen buurt. Sommige adviseurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf de aard van de woning. Het genre woning (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Poppel.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo is het helder hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Daarna zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Poppel op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Poppel
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Poppel een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!