Minderhout

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Minderhout? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van een zonnepanelen-installatie wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door deze website bekijk jij toepasbare adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Minderhout!

zonnepanelen installateur 2322
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieAntwerpen
GemeenteHoogstraten
Postcode23220
Gasverbruik23.100 kWh
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€171,63

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Minderhout mei 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Hoogstraten. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Hoogstraten zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Minderhout
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4320), dan pak je al snel €536. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jenatuurlijk een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Minderhout schommelen tussen de €5300 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in pakweg 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €712,50 (onkosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Minderhout is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119106€3575 – €4350€440
2288012€5175 – €5625€600
3322014€6100 – €6250€875
4407017€6425 – €6650€940
5430019€7075 – €7225€990
6512023€7400 – €8025€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Minderhout bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Minderhout is 3350 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle klanten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Minderhout?

Voor zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-minderhout

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Minderhout vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan vergelijk je moeiteloos een goede installateur in je postcodegebied. Verschillende monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Schets de eigenschappen van het huis. Het genre dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Minderhout.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Zo weten we op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Als laatste verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Minderhout op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Minderhout
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Minderhout aanvullend capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!