Bouwel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Bouwel? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Middels innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels onze website ontdek je samengestelde tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Bouwel!

zonnepanelen installateur 2288
 • Snelle terugverdientijd.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieAntwerpen
GemeenteGrobbendonk
Postcode22880
Gasverbruik23.080 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€171,32

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Bouwel juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be tref jij wat de regels zijn in de gemeente Grobbendonk. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Grobbendonk zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Bouwel
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten zonder hoge lasten een speciale lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€5050), dan is het belastingvoordeel al gauw €626. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Dit gaat wel veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Bouwel fluctueren tussen de €4300 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat voor grofweg 2830 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €707,50 (prijspeil juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Bouwel kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117307€3525 – €4250€380
2294012€5150 – €5875€600
3347014€5925 – €6075€750
4389017€6475 – €6650€930
5462020€6950 – €7300€1030
6500021€7675 – €7925€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Bouwel ontdek je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bouwel is 3340 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3975 kWh zijn dat 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Veel investeerders prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bouwel?

Bij het installeren van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bouwel

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Bouwel vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt zoek jij zonder problemen een deskundige leverancier in de buurt. Sommige leveranciers hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het type woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Bouwel.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op die manier weten wij hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Daaropvolgend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  In een week ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (bijv. Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Bouwel op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Bouwel
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bouwel aanvullend capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!