Cuesmes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Cuesmes? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van onze tool lees jij veelzijdige aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Cuesmes!

zonnepanelen installateur 7033
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Verantwoorde investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode70330
Gasverbruik20.920 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€165,02

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Cuesmes juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Mons. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Mons kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Cuesmes
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4390), dan is jouw winst al gauw €544. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Cuesmes schommelen tussen de €5300 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in plusminus 2830 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €707,50 (prijs juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Cuesmes kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119607€3450 – €4375€430
2302012€5150 – €5600€650
3344016€5975 – €6275€850
4407018€6500 – €6700€900
5470020€7050 – €7250€960
6502021€7575 – €7800€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Verder is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Cuesmes bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Cuesmes bedraagt 3460 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede bestaan er dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Cuesmes?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-cuesmes

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Cuesmes vergelijken? Door het onderstaande stappenplan vind jij snel en eenvoudig een professionele vakspecialist in jouw streek. Tal van bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het type woning (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Cuesmes.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Hierdoor is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar check ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Cuesmes op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Cuesmes
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Cuesmes verplichte kost – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!