Saint-Symphorien

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Saint-Symphorien? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Met het zonnepanelen-systeem wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker tref jij accurate informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Saint-Symphorien!

zonnepanelen installateur 7030
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode70300
Gasverbruik20.890 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€164,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Saint-Symphorien juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Mons. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Mons kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Saint-Symphorien
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4360), dan loopt het voordeel al gauw op tot €540. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je een passende vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim honderdduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Saint-Symphorien fluctueren tussen de €4100 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in grofweg 2800 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €700,00 (prijs juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Saint-Symphorien kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118706€3500 – €4400€420
2285011€5250 – €5825€575
3323015€6075 – €6150€850
4416016€6550 – €6700€880
5455020€7000 – €7250€980
6512021€7575 – €8150€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Saint-Symphorien check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Symphorien bedraagt 3445 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De gemiddelde bewoners kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Saint-Symphorien?

Voor het plaatsen van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-symphorien

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Saint-Symphorien vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan heb jij in een zeer korte periode een uitmuntende vakman in je postcodegebied. Een aantal installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijzen. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het genre dak (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Saint-Symphorien.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Vandaar is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Nadien versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de regio. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (zoals VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Symphorien op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Saint-Symphorien
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Symphorien een vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!