Villers-Saint-Ghislain

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Villers-Saint-Ghislain? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Via een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van deze website bekijk jij omvangrijke details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Villers-Saint-Ghislain!

zonnepanelen installateur 7031
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode70310
Gasverbruik20.900 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€164,71

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Villers-Saint-Ghislain juli 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Mons. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Mons zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Villers-Saint-Ghislain
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4370), dan pak je al snel €542. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Dit gaat wel veranderen: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Villers-Saint-Ghislain komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 2810 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €702,50 (prijs juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Villers-Saint-Ghislain bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117308€3700 – €4400€380
2285012€5125 – €5675€675
3327014€5975 – €6025€700
4383017€6525 – €6775€950
5432019€6950 – €7275€980
6495022€7550 – €8175€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Villers-Saint-Ghislain ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Villers-Saint-Ghislain is 3450 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3900 kWh gaat het om 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Villers-Saint-Ghislain?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-villers-saint-ghislain

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Villers-Saint-Ghislain vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs heb je in enkele stappen een professionele specialist in jouw eigen buurt. Tal van monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. Het genre woning (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Villers-Saint-Ghislain.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Zo komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna ontvang je de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week volgen er offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (zoals bijv. VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Villers-Saint-Ghislain op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Villers-Saint-Ghislain
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Villers-Saint-Ghislain een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!