Ciply

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Ciply? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de lagere prijs van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels deze pagina vind jij praktische info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Ciply!

zonnepanelen installateur 7024
 • Lagere energiekost.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode70240
Gasverbruik20.880 kWh
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€164,40

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Ciply februari 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Mons. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Mons kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Ciply
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4350), dan bedraagt het voordeel al snel €539. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Daarvoor krijg jeeen passende vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al 500.000investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Ciply variëren tussen de €4300 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in om en nabij 2790 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €697,50 (tarief februari 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Ciply is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118306€3475 – €4225€410
2285011€5300 – €5850€575
3324014€5950 – €6100€875
4390018€6525 – €6675€900
5436019€6900 – €7225€1030
6498023€7700 – €8150€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Ciply achterhaal je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ciply is 3440 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 11 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De meeste investeerders installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Ciply?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ciply

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Ciply vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten tref jij binnen enkele minuten een betrouwbare aanbieder in de regio. Het merendeel van de installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. Het genre dak (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Ciply.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn naam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de omgeving. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (zoals CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Ciply op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Ciply
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Ciply verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!