Obigies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Obigies? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. Dankzij zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via onze tool tref je veelzijdige adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Obigies!

zonnepanelen installateur 7743
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Groene investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieHenegouwen
GemeentePecq
Postcode77430
Gasverbruik22.700 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€172,21

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Obigies september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Pecq. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Pecq is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Obigies
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een groene lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4670), dan is jouw winst al gauw €579. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden huizen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Obigies komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in ongeveer 2970 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €742,50 (onkosten september 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Obigies kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
121007€3400 – €4375€440
2287013€5250 – €5825€600
3356015€5975 – €6175€825
4411017€6375 – €6825€920
5455020€7100 – €7225€1020
6497023€7550 – €7875€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Obigies achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Obigies is 3450 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh zijn dat er 12, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Veel klanten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Obigies?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-obigies

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Obigies vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt vind jij in een zeer korte periode een uitmuntende monteur in jouw eigen buurt. Het merendeel van de specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de offerteprijs. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de aard van de woning. Het type woning (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Obigies.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de regio. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Obigies op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Obigies
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Obigies verplichte kost – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!