Néchin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Néchin? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Met zonnepanelen op je woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van onze tool tref jij omvangrijke tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Néchin!

zonnepanelen installateur 7730
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstaimpuis
Postcode77300
Gasverbruik22.650 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€171,44

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Néchin september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Estaimpuis. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Estaimpuis kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Néchin
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4620), dan is het belastingvoordeel al gauw €573. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Daarvoor krijg jenatuurlijk een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim vele tienduizenden woningen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Néchin schommelen tussen de €4800 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in pakweg 2920 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €730,00 (tarief september 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Néchin bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117308€3450 – €4375€380
2285012€5075 – €5650€625
3340015€5925 – €6025€775
4408017€6350 – €6675€900
5446019€6950 – €7250€970
6485022€7500 – €8075€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Néchin tref jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Néchin is 3425 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 10 panelen van 290 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De meeste investeerders verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Néchin?

Voor panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nechin

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Néchin vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs heb jij snel en eenvoudig een betrouwbare vakman in je postcodegebied. Verscheidene monteurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn essentieel. Kies daarna een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Néchin.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens versturen ze de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar vraag ook om relevante keurmerken (bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Néchin op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Néchin
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Néchin een vergoeding aan de distributienetbeheerder – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!