Evregnies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Evregnies? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Met een zonnepanelen-installatie wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be check jij accurate informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Evregnies!

zonnepanelen installateur 7730
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstaimpuis
Postcode77300
Gasverbruik22.630 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€171,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Evregnies december 2023

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Estaimpuis. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Estaimpuis kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Evregnies
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4600), dan is het voordeel al snel €570. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. In ruil krijg je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Evregnies liggen tussen de €4500 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 2900 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent of Nuon betaal je hiervoor wel €725,00 (tarieven december 2023). Door goedkope zonnepanelen in Evregnies kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117107€3575 – €4275€430
2306011€5100 – €5775€500
3333015€6075 – €6125€875
4407018€6525 – €6775€920
5438019€6975 – €7275€980
6487022€7625 – €8125€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Evregnies vind jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Evregnies is 3415 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle mensen kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Evregnies?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-evregnies

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Evregnies vergelijken? Met behulp van onderstaande tips zoek je zonder problemen een erkende aanbieder in jouw omgeving. Veel specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de aard van het huis. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Kies tevens een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Evregnies.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de regio. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op eventuele keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Evregnies op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Evregnies
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Evregnies een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!