Warcoing

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Warcoing? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Middels de nieuwste zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van dalende prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij waardevolle adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Warcoing!

zonnepanelen installateur 7740
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieHenegouwen
GemeentePecq
Postcode77400
Gasverbruik22.670 kWh
Stroomverbruik kWh3435 kWh
Gemiddelde energierekening€171,75

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Warcoing juni 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op energiesparen.be vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Pecq. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Pecq zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Warcoing
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere woningen aanmoedigt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4640), dan bedraagt het voordeel al snel €575. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Daarvoor krijg jeeen redelijke vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. Dit gaat wel veranderen: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim vele tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Warcoing schommelen tussen de €4600 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 2940 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €735,00 (kosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Warcoing kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118108€3625 – €4325€400
2292012€5100 – €5850€600
3335015€5900 – €6125€750
4396016€6300 – €6700€950
5453020€7075 – €7250€1000
6507022€7425 – €8025€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Warcoing achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Warcoing bedraagt 3435 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2800 kWh gaat het om 12, en voor 3825 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Warcoing?

Bij het installeren van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-warcoing

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Warcoing vergelijken? Middels onderstaande tips kies je in korte tijd een goede leverancier in je woonplaats. Sommige installateurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf expliciet jouw woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft dan interessant zonnepanelen advies in Warcoing.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om naam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten we hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (zoals VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere organisaties die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Warcoing op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Warcoing
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Warcoing een distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!