Leers-Nord

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Leers-Nord? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Door dalende prijzen, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door onze tool check je handige informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Leers-Nord!

zonnepanelen installateur 7730
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Groene investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstaimpuis
Postcode77300
Gasverbruik22.640 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€171,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Leers-Nord december 2023

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Estaimpuis. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Estaimpuis zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Leers-Nord
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een groene lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4610), dan is jouw winst al gauw €571. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Leers-Nord liggen tussen om en nabij de €5000 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2910 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice of Nuon betaal je daarvoor zo’n €727,50 (tarieven december 2023). Door goedkope zonnepanelen in Leers-Nord bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119806€3400 – €4475€390
2295012€5225 – €5825€550
3331016€5950 – €6200€725
4391017€6300 – €6725€940
5439019€6900 – €7300€990
6489023€7450 – €7800€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Leers-Nord achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leers-Nord is 3420 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3900 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle klanten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Leers-Nord?

Voor de installatie van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-leers-nord

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Leers-Nord vergelijken? Middels het advies hieronder heb je vandaag nog een deskundige monteur in de buurt. Het merendeel van de monteurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het soort woning (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn essentieel. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Leers-Nord.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Zo is het helder hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van installateurs met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Leers-Nord op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Leers-Nord
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Leers-Nord een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!