Saint-Léger

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Saint-Léger? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door zonnepanelen bij je huis wek je zelf schone energie op. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door onze website lees je actuele informatie aangaande zonnepanelen kopen in Saint-Léger!

zonnepanelen installateur 7730
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieHenegouwen
GemeenteEstaimpuis
Postcode77300
Gasverbruik22.660 kWh
Stroomverbruik kWh3430 kWh
Gemiddelde energierekening€171,59

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Saint-Léger december 2023

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Estaimpuis. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Estaimpuis zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Saint-Léger
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4630), dan loopt het voordeel al gauw op tot €574. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jeeen redelijke vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (december 2023) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Saint-Léger komen doorgaans uit tussen de €5200 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert grofweg 2930 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €732,50 (prijspeil december 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Saint-Léger kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120606€3575 – €4500€420
2295013€5050 – €5825€675
3352016€5900 – €6100€875
4398018€6475 – €6800€920
5431020€6900 – €7175€1020
6506023€7600 – €7900€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Saint-Léger bekijk jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Léger bedraagt 3430 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 11 panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Saint-Léger?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-leger

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Saint-Léger vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan tref je moeiteloos een goede leverancier in je postcodegebied. Veel installateurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan het tarief. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het soort huis (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Saint-Léger.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van experts uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Léger op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Saint-Léger
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Léger verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!