Landskouter

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Landskouter? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van de nieuwste zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels de zonnepanelen-vergelijker vind jij actuele raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Landskouter!

zonnepanelen installateur 9860
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Lange levensduur.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOosterzele
Postcode98600
Gasverbruik21.670 kWh
Stroomverbruik kWh3562,3138422542 kWh
Gemiddelde energierekening€170,44

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Landskouter juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Oosterzele. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Oosterzele is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Landskouter
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4890), dan profiteer je al van een korting van zo’n €606. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al 500.000gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Landskouter liggen tussen om en nabij de €5100 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa zo’n 2970 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €742,50 (prijs juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Landskouter kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120907€3625 – €4500€440
2308013€5100 – €5725€600
3337016€6100 – €6050€825
4401018€6425 – €6800€880
5439019€7050 – €7300€960
6481021€7450 – €8125€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Landskouter lees jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Landskouter bedraagt 3562,3138422542 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Veel bewoners installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Landskouter?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-landskouter

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Landskouter vergelijken? Geholpen door het advies hieronder vergelijk je vandaag nog een deskundige specialist in je postcodegebied. Verscheidene adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Specificeer expliciet het huis. De woning-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Landskouter.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Landskouter op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Landskouter
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Landskouter een aanvullend distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!