Scheldewindeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Scheldewindeke? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Middels innovatieve zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker bekijk je actuele info aangaande zonnepanelen kopen in Scheldewindeke!

zonnepanelen installateur 9860
 • Makkelijk geld besparen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOosterzele
Postcode98600
Gasverbruik21.690 kWh
Stroomverbruik kWh3562,93867949096 kWh
Gemiddelde energierekening€170,54

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Scheldewindeke december 2023

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Oosterzele. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Oosterzele kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Scheldewindeke
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4910), dan is het voordeel al snel €609. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je natuurlijk een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Scheldewindeke komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2990 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €747,50 (tarief december 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Scheldewindeke kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118107€3500 – €4325€440
2307011€5050 – €5750€650
3360015€6000 – €6200€850
4382018€6325 – €6825€920
5437019€6975 – €7150€1010
6483022€7425 – €8050€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Scheldewindeke bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Scheldewindeke is 3562,93867949096 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 11 panelen van 280 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde mensen bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Scheldewindeke?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-scheldewindeke

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Scheldewindeke vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan kies je in een zeer korte periode een erkende expert in de buurt. Sommige specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het soort woning (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Scheldewindeke.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft naam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (denk aan ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name clubhuizen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Scheldewindeke op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Scheldewindeke
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Scheldewindeke een aanvullend distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!