Moortsele

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Moortsele? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Dankzij zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker check jij samengestelde info over zonnepanelen kopen in Moortsele!

zonnepanelen installateur 9860
 • Structureel lagere energiekost.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOosterzele
Postcode98600
Gasverbruik21.680 kWh
Stroomverbruik kWh3562,62626087258 kWh
Gemiddelde energierekening€170,49

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Moortsele juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Oosterzele. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Oosterzele kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Moortsele
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening. Deze groene leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een speciale lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4900), dan pak je al snel €607. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, echter ook op financieel vlak. Al ruim tienduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Kosten
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Moortsele zitten vaak tussen de €5300 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert grofweg 2980 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €745,00 (kosten juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Moortsele kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120806€3625 – €4500€430
2286012€5200 – €5800€675
3340014€6000 – €6175€800
4396017€6350 – €6625€880
5438019€6925 – €7175€980
6506022€7450 – €8100€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Moortsele achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Moortsele bedraagt 3562,62626087258 kWh. Je hebt dus nodig circa 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1875 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 4000 kWh gaat het om 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee mensen maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Moortsele?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-moortsele

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Moortsele vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan tref je in enkele stappen een erkende expert in de buurt. Een aantal aanbieders bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de prijzen. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Schets de aard van het huis. De dak-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Moortsele.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Moortsele op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Moortsele
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Moortsele een capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!